Sevärdheter Phuket

Sevärdheter att göra och see på ön Phuket.
Se även utflykter i Phuket Läs Mer


Big Buddha
Big Buddha ligger 370 meter över havet, på toppen av berget Nakkerd Hills, mellan Kata och Chalong. Platsen har kommit att bli öns viktigaste och mest vördade landmärke, bland thailändare känd som Phra Puttamingmongkol Akenakkiri Buddha. Den är 45 meter hög, 25 meter bred och täckt med ett lager av vacker vit burmesisk marmor som lyser i solen, vilket gör det till en symbol för hopp. Hit vallfärdar turister, buddhister och andra nyfikna. När man väl kommit upp till buddhan kan man njuta över en bedårande 360° utsikt över hela Chalong Bay, Phuket stad och halva Andaman havet.
Boka: Big Buddha Tour
Karta: Big Buddha på kartan

Wat Chalong
Templet Wat Chalong på Phuket är det mest populära och mest berömda av de 29 buddhistiska tempel som finns runt om på ön. Templets rika och färgstarka historia gör det högt ansett i Phuket. Originalbyggnaden uppfördes någon gång av 1800-talets första hälft, under kung Rama ll (1809-1842) och har spelat en central roll i många av de händelser som format Phukets historia.
Många thailändare kommer hit för att visa sin respekt till Buddha och för att gottgöra. Du kan se dem tända ljus, ge blommor och fästa bladguld på buddhafigurer. Det sägs bland thailändare att om du besöker Phuket men inte varit till Wat Chalong, har du inte riktigt kommit till ön.
Karta: Wat Chalong på kartan

Guidad tur i Phuket stad
Phuket City Tour (Halfday Minimum 2 Pax)Exclude Lunch
Boka: Phuket City Tour

 
Vattenfall i Phuket

Vad är det med vattenfall som fascinerar oss människor?, nivåskillnader i naturen med forsande vatten! Hur som helst, många av oss är i alla fall beredda att vandra genom snårig djungel, boxas med mygg och vara oroliga för att trampa på någon av skogens alla djur för att till slut få uppleva dem, vattenfallen. Phukets vattenfall tillhör inte på något sätt de största i landet och under den torra säsongen är många av dem inte värda ditt besök. De tre största och mest besökta heter Bang Pae, Thon Sai och Kathu Waterfall.


Bang Pae Waterfall
Bang Pae Waterfall är cirka 18 meter hög, inte direkt världens största men en bra anledning att komma bort från stranden för en halv dag. Den ligger i Khao Phra Thaeo nationalpark ca 22 kilometer norr om Phuket Town på vägen till flygplatsen. Här finns även Gibbon Rehabilitation Project som räddar övergivna gibbonapor och återanpassar dem till det vilda livet i djungeln. De säljer T-shirts och tar tacksamt emot dina gåvor som gör att de kan fortsätta sin verksamhet.
Hitta hit:
Vik av mot öster i rondellen med heroinerna och följ vägen 8.5 km, därefter ta till vänster genom ett gummiplantage ungefär en kilometer. Här finns många fina fall och bassänger att bada i. Thailändarna badar friskt med kläderna på. Ligger i Nationalparken Khao Phra Thaeo.Thon Sai Waterfall
Även Thon Sai ligger i Khao Phra Thaeo nationalpark ca åtta kilometer från Bang Pae, på andra sidan av kullen inte långt från motorvägen i Thalang där delar av filmen Good Morning Vietnam filmades (med Robin Williams). En perfekt plats för picknick i parken, mycket vacker. Ska du promenera mellan dem rekommenderas att du har en guide med dig. Det kan vara snårigt att ta sig igenom djungeln. Från parkeringen hit tar det ca 10 minuter.
Hitta hit:
Även Ton Sai ligger i Khao Phra Thaeo National Park, ca 22 kilometer norr om Phuket City på vägen mot flygplatsen. Precis som från Bang Pae hittar du Gibbon Rehabilitation Project här, de räddar övergivna gibbonapor och återanpassar dem till det vilda livet i djungeln. De säljer T-shirts och tar tacksamt emot dina gåvor som gör att de kan fortsätta sin verksamhet.Kathu Waterfall
På berget Kathu finns ett litet vattenfall, en populär mötesplats för många thailändska familjer som kommer hit för att bada, männen ibland med en flaska whisky och spelar gitarr medan kvinnorna och barnen badar i vattenfallet. Att se hela vattenfallet innebär en del klättring i temperaturer över 30 grader. Når du når toppen av vattenfallet kan du med fördel ta ett bad, du kommer att behöva det!
Hitta hit:
Kathu vattenfall ligger en kort biltur från Patong Beach.

 

   
Thailands vackraste vattenfall ligger i Tak-provinsen i norra Thailand, Thi Lo Su och Thi Lo Re vattenfall. (se bild)
Top 5 Sevärdheter
1. Big Buddha
2. Guidad tur i Phuket stad
3. Wat ChalongTop 5
Koh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, hotell | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 phuketguiden.se | www.phuketguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: