Big Buddha Phuket

FAKTA
Höjd:
Tempel:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats:
Avstånd Phuket stad:
Strand Karta:
45 meter
Ming Mongkol Buddha
Mat och buddha saker
0 St
44 Km
16 Km
Big Buddha Phuket Karta
Big Buddha ligger 370 meter över havet, på toppen av berget Nakkerd Hills, mellan Kata och Chalong. Platsen har kommit att bli öns viktigaste och mest vördade landmärke, bland thailändare känd som Phra Puttamingmongkol Akenakkiri Buddha. Den är 45 meter hög, 25 meter bred och täckt med ett lager av vacker vit burmesisk marmor som lyser i solen vilket gjort att den till en symbol för hopp. Hit vallfärdar turister, buddhister och andra nyfikna. När man väl kommit upp till buddhan kan man njuta över en bedårande 360° utsikt över hela Chalong Bay, Phuket stad och halva Andaman havet. Bygget kämpade sig igenom ett berg av byråkrati som krävdes för att få alla tillstånd för att bygga i urskogen på en höjd över byggränsen.
Läs mer om Ming Mongkol Buddha www.mingmongkolphuket.com

Restaurang
Det finns en restaurang i anslutning till "Big Buddha" och är ett trevligt ställe att hänga på efter att ha besökt platsen. Maten är okay till rimlia priser. Vägen till Nakkerd Hills är nybyggd och i gott skick men har många branta stigningar. En del turister promenerar upp, räkna med att det tar runt en timme att nå toppen.


Området
På området runt Big Buddha finns en byggnad som visar projektets historia, den buddhistiska läran och otaliga lådor för dina donationer. De behövs, hela projektet är beroende av donationer från allmänheten för att driva det runt. Hittills har cirka 80 miljoner baht har plöjts ner i projektet och ytterligare 30 miljoner baht har avsatts till att komplettera landskapsplanering, bygga en "Dharma Learning Center", samt att bygga en mur runt basen kring Big Buddha. Projektet kommer totalt att kosta runt 150 miljoner Bath när det är klart, det inkluderar vägen upp till buddhan.

Klädval
Undvik att bära badkläder, shorts eller t-shirt med stötande tryck när du besöker platsen. Om du känner att du har för lite kläder för en religiös plats kan du alltid be att få låna en sarong från områdets centrum, gratis.

Öppettider
Från 08:00 till 19:30. Vill du fånga fånga en del av solnedgången från en av Phukets bästa utsiktsplatser bör du vara uppe på berget runt 18.00-18.30.


Klicka här för en utförlig beskrivning av färdvägen
Karta till Wat Big Buddha från Patong Bech. Karta 25 Km
på vägen upp till Big Buddha passerar du först en liten monky skola sen en elefant kamp och sen ett par tre små restauranger före toppen.


Video från Big Buddha Phuket, Ming Mongkol Buddha

Big Buddha
Big Buddha ligger 370 meter över havet, på toppen av berget Nakkerd Hills, mellan Kata och Chalong. Platsen har kommit att bli öns viktigaste och mest vördade landmärke, bland thailändare känd som Phra Puttamingmongkol Akenakkiri Buddha. Den är 45 meter hög, 25 meter bred och täckt med ett lager av vacker vit burmesisk marmor som lyser i solen, vilket gör det till en symbol för hopp. Hit vallfärdar turister, buddhister och andra nyfikna. När man väl kommit upp till buddhan kan man njuta över en bedårande 360° utsikt över hela Chalong Bay, Phuket stad och halva Andaman havet.
Boka: Big Buddha Tour
Karta: Big Buddha på kartan

Hotel nära Big Buddha
Top 5 Sevärdheter
1. Big Buddha
2. Guidad tur i Phuket stad
3. Wat ChalongBig Buddha Phuket

Bilden från Big Budda tagen från norr i bakgrunden syns Laem Promthep i söder


Koh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, hotell | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 phuketguiden.se | www.phuketguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: