Wat Chalong i Phuket

FAKTA
Höjd:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats:
Avstånd Phuket stad:
Karta:
60 meter
Mat och buddha saker
xx St
37 Km
9 Km
Wat Chalong Karta

Templet Wat Chalong
Templet Wat Chalong på Phuket är det mest populära och mest berömda av de 29 buddhistiska tempel som finns runt om på ön. Templets rika och färgstarka historia gör det högt ansett i Phuket. Originalbyggnaden uppfördes någon gång av 1800-talets första hälft, under kung Rama ll (1809-1842) och har spelat en central roll i många av de händelser som format Phukets historia. Många thailändare kommer hit för att visa sin respekt till Buddha och för att gottgöra. Du kan se dem tända ljus, ge blommor och fästa bladguld på buddhafigurer. Det sägs bland thailändare att om du besöker Phuket men inte varit till Wat Chalong, har du inte riktigt kommit till ön.


Pagodan
Det heligaste vid Wat Chalong är Phra Borom Sareerikatat pagodan, den innehåller ett påstått benfragment till Buddha. Fragmentet förvaras i den högsta delen av den 60 meter höga tre-vånings pagodan och fördes från Sri Lanka 1999 och installerades i pagodan 2002 vid en ceremoni ledd av HKM Kronprins Maha Vajiralongkorn som representerade HM Konungen. Våningarna består även av buddha bilder, statyer och andra religösa skulpturer.

År 1876 invaderades ön av invandrade kinsesiska gruvarbetare. Lokalbefolkningen visste inte vad man skulle göra, skulle man stanna och slåss eller fly? Man sökte hjälp hos en präst i Wat Chalong, Luang Pho Chaem som sa, jag har varit här länge så jag stannar, så gjorde även folket. De fick sedan hjälp av soldater från Bangkok för att mota de rasande kinesiska gruvarbetarna varefter de la ner upproret. Man hedrade Luang Pho Chaem med en staty som idag kan ses i den största hallen i templet.

Ljudet av smällare
Vid ditt besök på Wat Chalong kan du överraskas av ljudet från smällare som besökare hänger i murade "ugnar". De gör det för att visa tacksamhet att deras böner besvarats. Även om det är ovanligt i Thailand är det en vanligt företeelse i Wat Chalong.

Lämna dyra skor hemma
Innan du går in i tempelbyggnaden och -eller pagodan kommer du att bli ombedd att ta av dig dina skor. Vi rekommenderar dig att inte ta dina finaste/dyraste skor på dig denna dag. Det händer att någon av misstag tar fel och går iväg med dem!

Hur man tar sig till Wat Chalong
Wat Chalong ligger ca 8 km söder om Phuket City. Åk längs Chao Fah Nok Rd (Chao Fa West Rd) från Central Festival gallerian, och du hittar templet på vänster sida av vägen. Kommer du från Chalong tar du vägen mot stan, du kommer att hitta templet på höger sida.

Klicka här för en utförlig beskrivning av färdvägen
Karta till Wat Chalong från Patong Bech. Karta


Wat Chalong Tempel i Phuket


Hotel nära Wat Chalong


Wat Chalong

Bilder kommer
Koh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, hotell | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 phuketguiden.se | www.phuketguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: