Barer och diskotek

FAKTA
Patong Beach:
Bangla Road:
xxx Diskotek
Karta övar Bangla Road
Patong Beach
Det finns massor att göra när solen lagt sig ner över horisonten i Phuket, allt från lugna restauranger till pulserande diskotek.
Patong är hjärtat i phukets nattliv och framförallt Bangla Road, nöjesgatan mitt i Patong. Här finns allt.
På dagen är Bangla en lugn gata med några butiker och mindre stånd. På kvällen stängs trafiken av och Bangla förvandlas till patongs livligaste partyzon.
Ett inferno av barer, shower, diskont och ladyboys. Musiken är öronbedövande och tenderar att öka desto senare det blir i konkurrens om kunder och stängs inte av förrän under småtimmarna.
Hundratals barer, allt från engelska pubar, diskotek, karaoke barer och go-go barer, alla slåss de om just din uppmärksamhet.
En del barer öppnar tidigt men det mesta runt nio på kvällen.
Enligt regler ska barer stänga kl ett och diskotek kl två men det finns ställen som har öppet till 5-6.
Halva priset på drinkar när du hittar "Happy Hour" skyltar.
Olika barer har halva priset vid olika tider, det kan löna sig att gå runt bland barerna.


Längs med patongs strandpromenad finns ett antal trevliga och bra restauranger och jazzpubar, ofta i anslutning till olika hotell men det är på Bangla Road som nattlivet är fokuserat. Det ska sägas med en gång att Bangla Road inte är ett ställe för de som söker lugna romantiska middagar! Hit vallfärdar turister om inte bara för sightseeing för en kväll på denna makalösa nöjesscen.

Svenska restauranger på Patong:
Karlsson´s Steak House, Patong Beach framför Patong Tower.
Buffalo Steakhouse, Bangla Road
Ricos Steakhouse & Pizzeria, Bangla Road.

Vi tittar närmre på sidogatorna till Bangla Road (sidogata=Soi):

Bangla Road
Ska du lyssna påliveband och gillar rock får du inte missa Rock City. Här radar många riktigt bra coverband upp sig. Tribute band till Metallica, AC/DC, Guns "N" Roses, Bon Jovi m fl. Öppnar kl 9 på kvällen.

Soi Vegas.
På Soi Vegas konkurrerar thai-boxnings stadion (i slutet av gatan) med en katoy-show som fått det fyndiga namnet Katoys "R" Us efter ett känt leksaksföretag, i Thailand är inget heligt. Här finns även en del biljard barer.

Soi Eric.
Ett dussin-tal barer som alla spelar samma musik från en DJ. Ett smart drag, du slipper lyssna på sex olika låtar samtidigt som är det vanliga annars på Phuket och Thailand.

Soi Easy
Mest känd för Aussie Bar, en våning upp som lockar en trogen skara australier. Soi Easy är den första sidogatan till Bangla Road. Ett 25-tal olika barer att välja på.

Soi Crocodile
Även känd som "Soi Katoy". Här står ladyboys på podier och dansar. Stolta över en del nyligen tillagda kroppsdelar (och någon som nyligen tagits bort). Detta är den mest besökta gatan på Bangla.

Soi Seadragon
Kantas på båda sidor med go-go barer. Här finns Scandinavian Bar som är en perfekt plats att fly till när barerna blir för mycket. Den har besökts av berömdheter som Noel Gallagher och Liv Tyler. Seadragon är den största gatan på Bangla. Här finns tatuerare och ett par matställen

Soi Sukhumvit Road
Tidigare Soi Moodies. Uppkallad efter världens längsta gata som går genom Thailand. Soi Sukhumvit Road är egentligen inte en Soi till Bangla då den nås från Rat-U-Thit Road till höger där den möter Bangla. Här kan du äta pizza eller spela ett parti biljard.

Diskotek i Patong
Tai Pan Disco
Tai Pan är ett av de populärare ställena att festa på i Patong. Det började som en liten bar men har men har under åren expanderat.
Adress: Rat-U-Thit/Soi Bangla.

Tiger Disco
Tiger är inte platsen för dig som lider av klaustrofobi. Stället är packat med folk varje kväll. Många berusade människor på samma ställe skapar spänningar mellan besökarna med slagsmål som följd.
Entréavgiften på runt 100 Bath inkluderar en drink eller öl.
Adress: Soi Bangla

Hollywood Disco
Ett populärt disco på 2:a våningen till Soi Easy.
Adress: Bangla Road, Soi Easy

Safari Disco & Pub
Nöjescentrum med 5 barer och annorlunda inredning som ska likna något primitiv från en förhistorisk tid.
Adress: På toppen av en kulle, söder om Patong på väg Karon .

Banana Disco
Ett bra ställe att börja på om du är ung och vill dansa. Populärt bland turister så det kan vara trångt.
Adress: Korsningen Thanon Taweepmg/Thanon Phrabarami
Kata Beach

Svenska restauranger på Kata:
Ricos Steakhouse & Pizzeria, Thai Na Road.
Buffalo Steakhouse, Kata Beach.

Taina Road i Kata centrum har den högsta andelen av pubar, restauranger, musikställen och affärer. Kata är annars inte känt för att ha ett utbrett nattliv jämfört med grannstranden Patong. De flesta ställen har riktat sig till barnfamiljer och är belägna i ändorna av stranden istället för centralt. Ett måste för alla som besöker Kata är att se solnedgången från Reggae Bar, med utsikt över Kata Noi, utsikten är spektakulär -väl värd ett besök. Det finns även några svenska krögare som hittat till Phuket med sin restaurang om saknaden av svensk mat blir för stor.

Ska Bar Södra stranden
SKA Bar ligger inbäddat bland granitklippor och har en fantastisk utsikt längs stranden. Gå ner till den lilla gränden nära Mom Tri's Boathouse, efter skylt med texten "to the Beach" sväng vänster. Här spelas reglage i en vänlig atmosfär. Håll ögonen öppna efter olika trevliga evenemang.

Oasis On The Sea
På andra sidan till Mom Tri's Boathouse finns ett par vattenhål, det bästa är Bounty Bar. Oasis Spring Tapas Bar har levande musik varje kväll från 19.00 till 23.00. Runt hörnet på Kata Road hittar du en del restauranger och några barer, men inte mycket nattliv efter klockan tio.

Dino Park
Runt hörnet av en samling små souvenirbutiker och caféer kantar smala gatan som leder till Karon Beachroad. Det är också platsen för en av Katas berömda sevärdheter -Dinopark. Minigolfbanan har en egen vulkan som får sitt utbrott varje timma. Här kan du slappa med en drink i grottan efter minigolfen.

Kata Night Bazaar
Här samlas 20-talet olika barer som öppnar runt kl. 20.00.

Många ställen har Happy Hour med upp till 50% rabatt på drinkar eller öl, eller två för en. Vanligen under solnedgången 17.00 - 19.00.

- - - - - - - -
Karon Beach

Svenska restauranger påKaron:
Karlsson´s Steak House, Karon Road.
Buffalo Steakhouse, Patak Road.

Karon Beach är ett bra val för din semester om du tycker om härliga långa stränder. Här finns ett brett urval av bra restauranger vilket gjort att många svenskar återvänder hit år för år. Vad avser nattlivet har Karon kommit att benämnas som Patongs mindre syster. Det mesta av nattlivet på Karon finns på Patak Road vid den norra rondellen. För den som vill festa loss finns Patong bara ett stenkast ifrån.

Karon Center
Kommer du från stranden och rondellen är det första avfarten till vänster, här finns ett gytter av barer. The Terrace Bar, på hörnet är på övervåningen och en bra plats att ta en öl på och titta på förbipasserande människor. Alla serverar drinkar till hög musik.
Adress: Soi Islandia
Öppet: 18.00 till sent!
 
Bangla Plaza
En samling av medelstora open air barer till höger om vägen när du kommer från stranden. En del med biljardbord. Ladyboys ofta förekommande på dessa barer. Bra område för dig som vill hoppa runt på barer.xx

e bild från.

Rekommenderade hotell i Phuket:

Baan Mai Cottages

Resort på ön

Phuket liverock place

Phukets bästa ställe för liverock.
Bar Phuket

Koh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, hotell | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 phuketguiden.se | www.phuketguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: