Heta tips för barnfamiljen


Phuket är barnfamiljernas paradis. Många av hotellen har egna barnklubbar med aktiviteter för barn i de flesta åldrar. Ena dagen klär de ut sig till pirater med lapp kring ena ögat och letar efter guldskatter för att nästa dag aktivera sig runt poolområdet. Samtidigt ligger föräldrarna i solsängen med en bok eller får en behaglig massage. Utöver aktiviteter runt hotellet finns en uppsjö av andra sysselsättningar och utflykter ni kan välja mellan. Här följer några tips.Phuket ZOO
Perfekt aktivitet för familjen som gillar djur. Här hittar ni allt från elefanter, tigrar och apor, akvarium till krokodiler och fåglar. Varje dag anordnas shower med apor, krokodiler och elefanter.
Show med apor: 09.00, 12.00, 14.30 och 16.45
Show med krokodil: 09.45, 12.45, 15.15 och 17.30
Show med elefanter: 10.30, 13.30 och 16.00. Missa inte detta!
Karta: Phuket Zoo på kartan
Phuket Akvarium
Thailands ledande marinbiologiska centrum och har nyligen genomgått en omfattande helrenovering som tog nästan två och ett halvt år. En av höjdpunkterna i det nyrenoverade akvariet har kommit att bli den nästan 10 meter långa inglasade gångtunneln. Akvariet är ganska litet så räkna inte med att spendera mer än ca en timme här. Familjen får ändå mycket för pengarna då inträdedesavgiften är låg. Akvariet ligger nära den södra spetsen av ön vid Ao Makham på Cape Panwa. Taxi eller tuk tuk från Patong tar ca 1 timme och kostar runt 1000 Baht tur och retur.
Karta: Phuket Akvarium på kartan
www.phuketaquarium.org

Rida elefant på Phuket
Ska du göra en minnesvärd utflykt ska du göra det på ryggen till en elefant. Det finns många olika trekkingpaket att välja på.
Utflykter under några timmar till flera dagar med övernattning i lyxiga tält med eget tillhörande badrum eller mer konventionella bungalows. De flesta turerna går tidigt från hotellet på morgonen.
Karta: Se elefant trakking på kartan Kartor kommer
www.siamsafari.com
Rida häst på Stranden
Phuket Riding Club, nära Rawai Beach, erbjuder ridturer i djungeln eller på stranden. Hästarna passar nybörjare likväl som barn. En timmes ridning kostar runt 150 kronor (750 Bath). Det finns även ridlektioner för den som önskar.
Karta: Rida häst Rawai Beach Kartor kommer
www.phuketridingclub.com
Finns på Bang Tao Beach där kan du rida längs med stranden.
Mata apor
Överallt i Thailand där det förekommer turister möter man på kedjade apor som poserar med turister mot betalning. Bojkotta dessa så hjälper du till att bevara det vilda beståndet av gibbonapor i naturen. Passa istället på att åka till "The Gibbon Rehabilitation Project" i nationalparken Khao Phra Thaew. Ett hjälpcenter för att få aporna tillbaks till ett liv i det vilda. Alldeles intill ligger vattanfallet Bang Pae. På vägen hem bör du inte missa att äta på den flytande restaurangen vid piren Bang Rong.
Karta: Kommer Kommer ej klar
www.gibbonproject.org
Fantasea
Nöjespark, som gjort sig känd för sin överdådiga show. Här bjuds på utsmyckade elefanter, akrobater och fyrverkerier. Inte det billigaste nöjet men om samma show hade funnits i Sverige hade prislappen säkert varit tredubbel (runt 300 kronor/person, barn under 4 år gratis) restaurang och shoppinggata innan showen som börjar kl 21 varje kväll, ca 75 minuter.
Boka: Fantasea
Karta: Phuket Fantasea på kartan
Minigolf
Spela minigolf i Dino park - Phuket. Längst bort på Karon Beach mot Kata Beach ligger minigolfparken Dino park. Här kan barn från tre år och uppåt spela minigolf på en 18-håls bana. Parken är dinosaurieinspirerad och bland banorna finns dinosaurier i naturlig storlek. Dino park har öppet från klockan 10:00 fram till midnatt.
Karta:Dino Mini Gold
www.dinopark.com
Paddla kanot
Paddla i Phang Nga buktens grottor. Under en heldagstur får du uppleva det fantastiska lanskapet som Phang Nga bukten erbjuder. Det är en imponerande och nästan overklig känsla när man tar sig in i grottor som ligger bland klippor i havet.
www.paddleasia.com
Äventyr i trädtopparna
En hisnande upplevelse. 30 m. upp i luften flyger du mellan trädtopparna genom 15 olika stationer. Oömma kläder, joggingskor och långbyxor är att föredra. Det fungerar i shorts men lämna badtofflorna på hotellet. fr. 1950 Bath/person, minst 2 pers.r.

Karta: Phuket tree top Adventure kartan

   
 

Med lite äldre barn
Med äldre barn, 12 och uppåt, finns allt från bowling, cykla mountain bike eller varför inte prova på att dyka med tuber (+12 år). Är familjen intresserad av naturliv finns olika vandringspaket. Prova något av de “ECO-tour” program som kommit att bli populära alternativ under semestern. Kör fyhjuling genom djungel och natur. Med en kajak kommer du nära naturen och tar dig fram i din egen takt. I Phang Nga finns en hel del grottor att utforska. Barn över 13 kan prova på att hoppa bungyjump.
Go-Cart är en annan sysselsättning för de som tröttnat på stranden för en dag. Phuket erbjuder verkligen allt för alla.


Top 10 Utflykter
1. FantaSea Show
2. Phuket Simon Cabaret
3. Djuphavsfiske i Phuket
4. Helikoptertur runt PhuketBarn på ön Phuket

Bilder kommer
Koh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, hotell | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 phuketguiden.se | www.phuketguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: