Dykning och snorkling

Dykning på Phuket:
De flesta av stränderna på Phuket lämpar sig riktigt bra för snorkling. Endast ett 50-tal meter ut hittar du en underbar undervattensvärld med vackra koraller och massor av färggranna tropiska fiskar. För den som söker snorkling utöver det vanliga finns det plats på dyk-båtarna även för den som bara vill snorkla, alternativt att du bara vill följa med och titta på den härliga miljön. Dagsturer inkluderar oftast transporter till och från hotellet, lättare frukost, lunch och dryck samt färsk frukt på båten.


Bäst snorkling runt Phuket:
1. Paradise Beach
2. Freedom Beach
3. Tri Trang Beach
4. Jungle Beach
5. Kata Beach


Lära dig att dyka:
Är du intresserad av att lära dig dyka eller har du redan certifikat och söker platser under vattnet utöver det vanliga? Phuket räknas till en av de 10 bästa dyk-destinationerna i världen.
Spektakulära korallrev, ovanliga klippformationer och ett stort utbud av marint liv kombinerat med en fantastisk sikt (klar sikt 30-40 meter) ger fantastiska möjligheter för dykare på alla nivåer.
Eller är du bara ute efter bra förutsättningar för att snorkla, Phuket har allt!

Även om de flesta erfarna dykare bokar en längre liveaboard-resa till Similan, så bjuder Phuket också på fantastiska dagsturer. Öar med en underbar undervattensvärld vackra koraller och massor av färggranna tropiska fiskar. Dagsturer inkluderar oftast transporter till och från hotellet, lättare frukost, vatten, läsk, kaffe, dykinstruktör och dykutrustning. Dykturerna arrangeras så att det finns tid för ytintervall, måltider, snorkling och avslappning.

Dykshoppar:
Dykcenter finns bokstavligt talat överallt på Phuket. De varierar i storlek, från det minsta lilla hålet i väggen till de större skolorna med egen pool. Alla har de gemensamt att de vill ha dig som kund. Flera av de skandinaviska dykcentren har personal som talar svenska. Vare sig du bokar din dykresa/utflykt i Sverige eller på plats i Thailand är det viktigt att gå igenom vad som gäller, vad ingår. Finns det eventuella rabatter vid tiden för din resa?
På plats i Phuket är det värt att hoppa runt bland de olika företagen innan du bestämmer dig för vilken du väljer eftersom det kan skilja stort på både pris och kvalitet. Kontrollera vilken typ av båt som används, hur många personer som ingår i din grupp samt vilken säkerhetsutrustningen som används på båten.

Dagsutflykter:
För dagsutflykter så ligger de flesta dykplatserna någon timmes båtresa söder eller öster om Phuket. Här ligger flera öar och undervattensrev som lockar med mycket fin dykning. Utflykter över flera dagar går ofta till den västra sidan av ön, Similan Islands, Koh Tachai, Koh Bon, Koh Surin och Richeliu Rock är de mest kända platserna
Avgångarna sker från Chalong Bay på Phukets östra sida. Gästerna hämtas normalt med minibuss tidigt från hotellet. Vid piren bryter sedan kalabalik ut när all utrustning lastas till de färglada transportbilarna som sedan tar dig med utrustning ut längs med den långa piren till väntande båtar, håll i hatten!

Live aboard:
Live Aboard betyder att du bor ombord under flera dagar. Även om de flesta erfarna dykare bokar en längre “liveaboard” till Similan, så bjuder Phuket också på fantastiska dagsturer. Öar med en underbar värld under vattenytan. Dykturer ordnas så att tid finns för ytintervall, måltider, snorkling och avslappning.

De bästa dykplatserna runt Phuket:
1. Similan Island
2. Koh Racha Yai & Noi
3. Richelieu Rock
4. Koh Bon & Koh Tachai

www.discoverydiveteam.se
www.dykresespecialisten.se
www.dyk-phuket-thailand.com
www.sharkeyscuba.com
www.poseidondiving.com
Dykning

Snorkling i Thailand


Karon Beach


Snorkling betyg
Freedom Beach
Laem Sing
Ao Sane Beach
Kata Beach
Kata Noi Beach
Paradise Beach
Tri Trang Beach
Pon Beach
   Snorkling öar betyg
Koh Racha
Koh Phi Phi
Koh Similans
Coral Island
Koh Kai Nok
   
   
   
   


Snorkling

En solig dag på stranden


Koh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, hotell | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 phuketguiden.se | www.phuketguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: