Elefant trekking

Ett av de populärare utflyktsmålen görs på ryggen till en elefant. Tillsammans med erfarna elefantskötare, mahouter, får du möjlighet att upptäcka den täta djungelvegetationen under en lugn och tyst färd på elefantryggen. Det finns några aktörer som arrangerar utflykter, halvdag eller heldag, lyssna på ditt hotell om hur du kommer i kontakt med dem. De omfattar normalt utfodring av elefanterna, uppträdanden och en eller ett par timmars vandring i djungeln. Du kan även få lektioner i hur man hanterar elefanter av de erfarna "mahouterna". Turen kan göras när som helst från 8.00 till 17.00. Den perfekta utflykten för hela familjen.

Elefant djungel Safari
Ska du göra en minnesvärd utflykt på ryggen till en elefant finns det många olika trekking-paket att välja på. Utflykter på några timmar till flera dagar med övernattning i lyxiga tält med eget tillhörande badrum eller mer konventionella bungalows. De flesta turerna går tidigt från hotellet på morgonen.

Ex. Djungelsafari - 2 dagar / 1 natt.

Dag 1
Hämtning från hotellet i Phuket, transport till Khao Sok National Park. Vägen går genom en tropisk landsbygd med gummiplantagen i södra Thailand. När ni anländer till elefant lägret berättar "Mahouten" elefantföraren och livet för de thailändska elefanterna. Om hur bevarandet av elefanter går till.
Sedan trekking på elefant ryggen, en unik upplevelse här i regnskogen, det bästa sättet att uppleva naturen på.

När du sedan är tillbaks från din djungelresa serveras en härlig måltid, buffé med olika thailändska rätter. Efter lunch tar du dig med kanot ner på Sok floden. Kanoterna är stabila och säkra, det finns flytväst Längs djungeln passerar ni kalkstens berg och klippor täckta med exotisk tropisk vegetation. Ibland kan du få en skymt av den skygga Hornbill fågeln som häckar här. Från kanoten upplever du en värld som inte förändrats mycket under tusentals år, phukets enda kvarvarande regnskog.

Efter all denna verksamhet nära naturen är det dags för en varm dusch i det unika badrummet i ditt tält. Slappna av med en kall drink i din hand och njut av panoramautsikten över omgivande djungel och berg, äkta natur. Därefter är det dags för middag i denna unika miljö som gör det till en minnesvärd upplevelse. Övernattning i lyxigt tält med bekväma sängar, varmvatten och västerländska toaletter. Underbar lyx i hjärtat av regnskogen. Dörrar och fönster i ditt tält har myggnät samt skydd så insekter och kräldjur inte kan komma in.

Dag 2
Du vaknar till ljudet av fågelsång. Solen går upp och de dimhöljda bergen återfår sin forna glans. Söder om Elephant Hills börjar gibbonapor göra sina traditionella morgonritualer som ekar genom djungeln.
Vaknar du före frukost och är sugen på en kopp kaffe finns te- och kaffekokare i tälten. Nu är det dags att utforska djungeln till fots. En behaglig vandring, utan stress, gör att du kan utforska regnskogens variationer med exotiska växter, tropiska lövträd med stora rötter, orkidéer, palmer och bambu.

Hornbill fåglar, Makake och Gibbonapor kommunicerar med varandra och kan höras svänga i lianerna mellan de olika träden, ett fantastiskt skådespel. Djungelns djurliv är ett exempel på mångfalden av livsformer som samexisterar här, det här kan du endast se och vara med om genom att vandra till fots.

Om vädret tillåter kommer lunchen att serveras under regnskogens alla träd. Efter det är det dags att återvända till ditt hotell, expeditionen avslutas! Med säkerhet har fått ett par oförglömliga dagar och även upptäckt en del som du inte sett tidigare, en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

Pris
1. Dagsutflykter (08.00 - 17.00) runt 2.500 - 3.000 Bath för vuxna, hälften för barn (upp till 12 år).
2. För två-dagars safari och en oförglömlig upplevelseungefär 7.000 Bath för vuxna, barn följer med för halva priset (under 12 år).
3. För tre-dagars safari ungefär 10.000 Bath för vuxna, barn följer med för halva priset (under 12 år).
4. Fem dagar 17.000 Bath, barn halva priset.

www.siamsafari.com
www.phukettrekkingclub.comElefant djungel Safari

Elefant djungel Safari bild från


Elefant som får matElefant längs vängen till patong


Video film från Elefant camp kommer


Här kan du rida Elefant


Elefant show

Elefant

Runt 50 Baht tar dom för att köpa lite mat så du själv får mata elefanterna.


Koh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, hotell | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 phuketguiden.se | www.phuketguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: