Golf i Phuket

FAKTA:
Antal banor:
Greenfee:
Standard:
Hyrklubbor/skor:
caddy:
8 st
fr. 2.000 Bath
Mycket hög
Ja
fr. 250 Bath


Golfen runt Phuket
Golfen kom till Thailand för över 100 år sedan och idag finns det drygt 220 banor i hela landet varav 8 på Phuket.
De flesta håller hög internationell standard med layouten i ett vidunderligt landskapmed tropisk växtlighet. En del av banorna erbjuder även boende vilket gör det perfekt att kombinera golfresan med sol och bad på någon av Phukets vackra stränder.

Att de flesta resenärer som kommer till Phuket för njuta av sol, bad och natur är det ingen tvekan om. För de med golf intresse som får möjlighet att prova någon av öns banor kan jag garantera en oförglömlig upplevelse.
På Blue Canyon till exempel kan golfaren följa fotspåren av Tiger Woods där han vann Johnnie Walker Classic 1998. Blue Canyon rankas som öns bästa bana där även green-feen är den högsta. Kostnaden för att spela mellan de olika banorna och beroende på tid på året kan skifta stort.

“En golfsemester på Phuket med mästerskapsbanor, pittoreska stränder, utflyktsmål, gourmetrestauranger, fantastiskt nattliv och den oöverträffade thailändska gästfriheten kombinerat med sol och bad gör detta till en golfares dröm”.Blue Canyon Country club

Flygfoto över klubbhuset


Blue Canyon, Canyon Course

FAKTA:
Avstånd från Patong:
Öppen:
Golf bil att hyra:
Klubbor/skor att hyra:
Längd:
Banarkitekt:
40 minuter, nära flygplatsen
Alla dagar
Ja
Ja
7 179 Yards 6 564 Meter
Yoshikazu Kato/1991
Blue Canyon -Canyon Course:
Blue Canyon är rankad som en av de bästa i Thailand och även i Asien. Klubbhuset rymmer tre gourmetrestauranger, lyxiga omklädningsrum, massage, pool och spa.
Canyon Course är juvelen i Phukets golfbestånd. Här finns många minnesvärda golfhål, tex. det berömda 13:e, en par 4:a som går över raviner. 14:e är ett korthål där allt utom greenträff hamnar i plurret! För dig som vill ha nära till första tee finns underbart boende på anläggningen.

Blue Canyon, Lakes Course

FAKTA:
Avstånd från Patong:
Öppen:
Golf bil att hyra:
Klubbor/skor att hyra:
Längd:
Banarkitekt:
40 minuter, nära flygplatsen
Alla dagar
Ja
Ja
Blå 6 504 Yards 5 947 Meter
Yoshikazu Kato/1999
Blue Canyon - Lakes Course:
Blue Canyon Lakes Course är ett annat mästerverk av den kände banarkitekten Yoshikazu Kato. Han har lyckats tillvarata det naturliga landskapet och skapat en bana som erbjuder vattenfylda dagbrott från tiden av tenn-gruvdrift och ursprunglig djungel vegetation.

Det finns gott om vattenhinder som kommer i spel på hela 17 av hålen! De slingrande bäckarna kommer med en dålig dag att sluka dina bollar. Dykare hämtar runt 200 bollar/dag och hål. Det 18:e hålet är ett svårt par 4-hål betraktat som ett av de bäst avslutningshålen i Thailand.

Bilder från Blue Canyon:


Laguna Golf Course

FAKTA:
Avstånd från Patong:
Öppen:
Golf bil att hyra:
Klubbor/skor att hyra:
Längd:
Banarkitekt:
20 minuter
Alla dagar
Ja
Ja
6 768 Yards 6 188 Meter
Max Wexler/1993
Laguna Golf Course:
Phuket Laguna bjuder på en behaglig bris från Andamanhavet. Den är inte alltför krävande och återspeglar en naturlig skönhet med tropisk omgivning i Bang Tao Bay. Banan ligger på en dalbotten omgiven av skogklädda kullar. Härligt flödande fairways och distinkt formade bunkrar. Greenerna i allmänhet stora och välkomnande. De första nio hålen är de enklare, medan de sista nio är ner krävande, speciellt om du inte är är rak i dina slag. Faktum är att de avslutande 2 hålen, båda par femmor, är de mest utmanande. Det 17:e kräver spel över vatten två ggr. Men med tungan rätt i mun kan en birdie vara det som räddar scoren på det avslutande 18:e.

Klubbhuset erbjuder en förstklassig restaurang samt spa och massagefaciliteter. Har lämnar man med fördel av de ickegolfande i familjen för att 4 timmar senare mötas öven en lunch i matsalen, fooore!

Bilder från Laguna:


Loch Palm Golf Club

FAKTA:
Avstånd från Patong:
Öppen:
Golf bil att hyra:
Klubbor/skor att hyra:
Längd:
Banarkitekt:
15 minuter
Alla dagar
Ja
Ja
6 555 Yards 5 993 Meter
Dr. Sukitti Klangvisai/1993
Loch Palm Golf Club
Loch Palm är den mest avslappnade banan på Phuket som med risk för att överskuggas av grannbanan, Red Mountain, fortfarande är både trevlig och populär. De 18 hålen kantas av palmträd och har nyligen renoverats och fått ny layout för ett antal miljoner. Banan är redan i fin form och så snart den satt sig efter renoveringen kommer den åter att konkurrera med de bästa på ön.
På de första nio hålen spelas banan längs med mycket vatten. Den korta par 5:an, 2:a hålet, kommer med säkerhet, som många andra att pröva dina nerver genom att skära över vatten. Även en del av stora och öppna bunkrarna kommer säkert att var i vägen för ditt spel. Som klubbens namn antyder är palmer frikostigt utspridda runt banans layout, men inte för tätt.

11:e hålet har många nya villor flankerande på vänster sidan av hålet - vara beredd att ropa "fore!". Bland flera bra hål, på sista nio, är en av de bättre en par 3:a, det 14:e, spelat ner till en green omgiven av vatten på tre sidor.

Klubbhuset serverar god thailändsk mat till rimliga priser. Dock står klubbhuset på tur vad avser renovering.
Bilder från Loch Palm:


Red Mountain Golf Club

FAKTA:
Avstånd från Patong:
Öppen:
Golf bil att hyra:
Klubbor/skor att hyra:
Längd:
Banarkitekt:
15 minuter
Alla dagar
Ja
Ja
6 905 Yards 6 314 Meter
Johnathan Morrow/2007
Red Mountain Golf Club
Red Mountain är det senaste tillskottet av golfbanor på Phuket. Den byggd för att komplettera snarare än konkurrera med sin äldre syster Loch Palm. Få platser har skapats från ett dramatiskt landskap och skulpterats till en spännande och krävande layout. Svindlande höjdskillnader gör banan till den högst belägna på ön. Banan har varsamt formats i en tropisk regnskog och glömda dalar.

Red Mountain är precis som Blue Canyon byggd runt en nedlagd gammal tenngruva som ständigt gör sig påmind under din runda. Höga klippor som skurits ut ur berg och översvämmade dalgångar ramar in fler av hålen. Naturen har läkt sig själv och lämnat en angenäm och överraskande kombination av häftigt landskap, grönskande vegetation och tenngruva.

Banans par 3:or är inte bara krävande, utan även visuellt häftiga. Ett av hålen har en fallhöjd på 40 meter, det här är golf på hög nivå! Det finns stora och små greener, några med subtila gränser, andra med vildare konturer.
Red Mountain har en hög potential och det ska bli spännande att följa dess resa.

Bilder från Red Mountain:


Mission Hills Golfresort & Spa

FAKTA:
Avstånd från Patong:
Öppen:
Golf bil att hyra:
Klubbor/skor att hyra:
Längd:
Banarkitekt:
35 minuter
Alla dagar
Ja
Ja
6 806 Yards 6 223 Meter
Jack Nicklaus/2004
Mission Hills Golfresort and Spa
Mission Hills är en fröjd för ögat. Hålen är inramade, som tagna direkt från något vykort. Banan slingrar sig genom ett rikt landskap med bla. mangrove skog, de flesta av hålen med havsutsikt. Böljande fairways med stora vita sandbunkrar kontrasterar det blå havet.

Det 2:a hålet ett par 5, kräver två välplacerade skott för att avslutas med prickskytte mot en green som är placerad på en ö.Ett annat hål, par 4, det 5:e hålet spelas från en ö-tee till en ö-green, det känns som om hålen konkurrerar om vår gunst, spektakulärt är det.
Signaturhålet, det 12:e (Hcp 1) är det längsta par 4-hålet på banan, 433 meter från svart tee. Två långa skott krävs för att överhuvudtaget ha en chans till par. Från svart tee behöver du drämma iväg bollen drygt 225 meter för att få upp den på fairway.

Mission Hills hålls i ett oklanderligt skick. Fairways är frodiga och gröna. Enskilda golfbilar ingår för alla spelare och du väljer om du vill köra eller gå, då sköter caddyn bilen åt dig.

Service, både på golfbanan och på tillhörande spa och resort är av första klass. Du kan även beställa tilltugg som levereras till dig på banan. Spa-anläggning klubbhusets restauranger finns tillgänglig för de golfare som har tid och vill göra sin runda på Mission Hills till en totalupplevelse!

Boka hotell: Mission Hill Phuket Golf Resort & Spa

Bilder från Mission Hills:Phuket Country Club

FAKTA:
Avstånd från Patong:
Öppen:
Golf bil att hyra:
Klubbor/skor att hyra:
Längd:
Banarkitekt:
20 minuter
Alla dagar
Ja
Ja
7 150 Yards/27 hål 6 538 Meter
Dr. Sukitti Klangvisai/1989
Phuket Country Club
Phuket Country Club's Old Course var den första mästerskapsbanan på Phuket. Belägen nästan mitt i Phuket nås den enkelt från hela ön. The Old Course beskrivs bäst som vänlig, där misstag inte straffas alltför hårt. Här trivs både hög och låg handikapparen. Banan ligger inbäddad i en dal och slingrar sig genom berg och kalkstensklippor där du sätts på prov i 3 skilda miljöer, böljande fairways, nivåskillnader och genom skogslandskap.

Layouten har en utmanande start med de främre nio hålen som tillhandahåller några av de mest kuperade och krävande hålen. Här gäller "thighta" raka drivar för att lyckas. Sjätte och sjunde hålet spelas från upphöjda tees medan de sista nio hålen spelas genom ett plattare landskap och inslag av vatten.

Signaturhålet är 10:an. Du slår ut från en upphöjd tee och sedan spelas hålet 180 grader runt en konstgjord sjö. Långt slående kan gå direkt mot green för en möjlighet till albatross eller hole-in-one. Älska eller hata hålet avgörs av slut-scoren, en sak är säker, hålet slukar bollar varje dag!

Bilder från Phuket Country Club:
Rekommenderade hotellhotell på Phuket nära golfbanor:
JW Marriott Phuket Resort and Spa
Sala Phuket Resort and Spa
Anantara Phuket Resort & Spa

Golf hotell på ön

Helicopter Charter and Tours

Hyr en helikopter och se phukets golfbanor från luften.
Boka: helikopter Phuket från 30 min.

Koh Chang kartor | Dykning på Koh Chang | Hotell att boka på Koh Chang | sitemap | Hua Hin | Thailand Karta | Koh Samui | Koh Tao | Koh Phangan

Koh Lipe hotell | Krabi Ao Nang hotell | Koh Samui hotell | Phuket i Thailand | Bilder från Thailand | Thai Restauranger | Thailand Hotell | Bangkok hotell
© 2010 phuketguiden.se | www.phuketguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: