Kamala Beach

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats:
Avstånd Phuket stad:
Strand Karta:
1,9 Km
Ja
Ja
Bra
9 St
26 Km
26 Km
Kamala Beach Karta

Stranden:
Kamala Beach är Phukets 4:e största strand och ligger inklämd mellan Surin och Patong Beach. Stranden är ungefär 2 kilometer lång och består mestadels av härlig finkornig sand. Vissa delar av stranden är dock av en grövre sandsort. Många barnfamiljer hittar hit för det lugn som råder. Långgrunt och de härliga sandstränderna är ett andra skäl till att många trivs bra här.
Norra delen av stranden lämpar sig bäst för snorkling. Tröttnar du på den lugna lunken finns alltid möjligheten att med en tuk-tuk dra sig mot grannstränderna som erbjuder mer uteliv.


Restauranger:
Utelivet i Kamala tillhör det mer dämpade men trevliga restauranger finns det gott om. Allt från uppdukade bord på stranden till olika ställen inåt Kamala där du hittar billigare matställen som serverar bra thaimat. Även vid huvudgatan, från Patong och vidare till Surin Beach, finns en uppsjö av olika sorters matställen, både thailändska och de med skandinavisk inriktning.

Shopping:
Shopping i Kamala är kanske inte den bästa varför de flesta tar sig till antingen Patong eller Karon för att shoppa. Många besökare uppskattar avsaknaden av kopior på märkesvaror.
De stora varuhusen i flera plan finns på väg mot Phuket City, Robinson, Central och Big C. Men det bästa shopping utbudet finns naturligtvis i Bangkok.

Aktiviteter:
Ser man till orten är det mer by än stad. Både nattliv och restauranger i Kata är mer mot det exklusiva. Till för bara några år sedan fanns det några få bungalower och ett mindre antal restauranger längs med Kata, det har förändrats till att idag vara mer livligt, även om Kata fortfarande räknas som den lugnare av de tre stora stränderna.
Aktivitetsklubb för de minsta. Vattenaktiviteter med jetski eller långtailbåtar som tar dig till närliggande öar. För dig som vill bli knådad under en timme eller två är det inte långt till en massör. Här får du massage i olika former eller varför inte bli fin till kvällen med pedikyr och- eller manikyr.

Surfa:
De flesta förknippar Phukets stränder med sol och bad, gärna med en svag bris som svalkar när solen är som hetast. Men när brisen vaknar ur sin lugna tillvaro (från juli till okt) hittar en helt annan publik till samma stränder som under nov - mars kantades av barnfamiljer och andra semesterfirare. Stränderna förvandlas till paradis för vågsurfarna. Det är Sydvästmonsunen som skapar vindar som passar bra för surfarna och Kamala Beach är en av de stränder som lämpar sig bra.


Nattliv på Kamala Beach
Se nattliv ett i Phuket
Kamala Beach

Kamala Beach bild över stranden. Phuket Fantasea ligger här på denna Beach www.phuket-fantasea.com


Kamala Beach.


Kamala Beach.


Kamala Beach.


Kamala Beach.


Stranden på Kamala Beach. Vågor och strömmar är ovanligt och inget att oroasig för här. men det finns torn med banvakter och om röda flaggor visas bör man inte badaKamala Beach. Strandstolar finns det att hyra på stranden cirka 150 Baht för en dag.


Kamala Beach. seafood.

Rekommenderade hotell på Kamala Beach:

Thiwaratri Resort & Spa

The Aquamarine Resort & Villa

Layalina Hotell

Courtyard by Marriott at Kamala Beach

Ayara Kamala Resort and SpaVideofilm från Kamala Beach Phuket


Top 10 Kamala Beach


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
   
   

Kamala Beach

Strand caffe


Phuket FantaSea

Nöjesparken FantaSea har en jättefin elefantshow mm. Rekommenderas av oss
Showen visas varje kväll. Förhandsbokning rekommenderas
Boka: Fantasea
Karta: Phuket Fantasea på kartan


Stranden i Kamala är väldigt barnvänlig och hela vägen från södra till den norra delen är den långgrund.mango shake

Hår flätor

tsunami monumentBarerna på stranden är inte många© 2010 phuketguiden.se | www.phuketguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: