Karon Beach

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats:
Avstånd Phuket stad:
Strand Karta:
3,2 Km
Ja
Ja
Bra
cirka 40 St
43 Km
17 Km
Karon Beach Karta

Stranden
Karon Beach kan jämföras med Patong med skillnaden att det är lite mindre och lugnare. Glesare mellan solstolar och parasoller samt färre barer och restauranger. Stranden sträcker sig ca 3 kilometer lång med härlig finkornig sand. Bitvis långgrund med en plötslig övergång till djupt! Här kan grannstranden Kata passa barnfamiljen bättre då den är mer långgrund. Under högsäsong är det många som hittar till Karon utan att det för den skull känns trångt. Har du däremot hittat din favoritplats på stranden kan det under högsäsong nov - mars vara klokt att förboka solstol till nästkommande dag. 2 solstolar + ett parasoll ungefär 200 Bath/dag.
Här kan underströmmar förekomma, då främst under lågsäsong maj-oktober.

Restauranger
Det finns en del försäljningsställen strategiskt utplacerade utmed hela stranden. Här finns allt från dricka, glass och färsk frukt. För den som känner sig sugen på mer matnyttigt är det inte långt till någon restaurang. Antingen på stranden eller någon närliggande restaurang som du når efter en kort promenad. Här finns restauranger för alla smaker!

Shopping
Har du inte lyckats fylla din shoppingkvot redan på stranden från någon av strandförsäljarna (de säljer allt ifrån leksaker till klädesplagg och vackra tyger) då kan det vara på sin plats att besöka Karon centrum. Där blandas små butiker med gatuförsäljarnas stånd. Du fyndar allt från elektronik till jeans. Precis som i övriga landet förväntas det att du prutar. Men pruta aldrig på en vara som du inte har för avsikt att köpa. Har försäljaren accepterat ditt pris ses det som ohövligt att inte genomföra köpet.

Aktiviteter
Karon Beach tillhör en av de mest populära stränderna. Här finns allt inom räckhåll. Vattenaktiviteter med jetski, bananbåt och fallskärms-flyg för de aktiva. Den som söker ytterligare lugn beger sig till någon av de närliggande öarna med en långtailbåt. För dig som vill bli knådad under en timme eller två är det inte långt till en massör. Här får du massage i olika former, pedikyr, manikyr, ja säg det som inte finns här. Den breda stranden gör att den som vill kommer en bit ifrån de olika aktiviteterna och inte blir störd.Karon Beach

Karon Beach bild från tagen från norra delen av stranden.stranden


stranden


stranden


stranden


Sola inte för mycket. solen är mycket stark i Thailand

Rekommenderade hotell på Karon Beach:

Karon Cliff Boutique Bungalow Resort

Phuket Orchid Resort

Moevenpick Resort and Spa Karon Beach

The Access Resort and Villas

Phuket Island ViewVideofilm från Karon Beach Phuket


Top 10 Karon Beach


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
   
   

Karon Beach

En solig dag på stranden
Beach
Helicopter Charter and Tours

Boka helikopter och se phukets fina stränder och öar. Eller flyg över Phang Nga bukten och se james bond island.
Boka: Helicopter Charter & Tours

© 2010 phuketguiden.se | www.phuketguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: