Kata Beach

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats:
Avstånd Phuket stad:
Strand Karta:
1,4 Km
Ja
Ja
Bra
ca 25 St
47 Km
15 Km
Kata Beach Karta

Stranden:
Kata är den lugnaste av phukets tre stora stränder belägen strax söder om Karon. Stranden ligger inbäddad i grönska och här trivs barnfamiljerna riktigt bra. Långgrund härlig finkornig sandstrand som skapar formen av en halvmåne. Stranden är uppdelad i två delar. Stora Kata (Kata Yai) och Lilla Kata (Kata Noi). Utanför Kata hittar man den lilla ön, Koh Pu med härliga korallrev och bra snorkling. I Kata finns bank och de flesta andra affärer du kan behöva.Restauranger:
Det finns försäljningsställen strategiskt utplacerade utmed hela stranden. Här finns allt från dricka, glass och färsk frukt. För den som känner sig sugen på mer matnyttigt är det inte långt till någon restaurang. Antingen på stranden eller på någon närliggande restaurang. Söker du ett bredare utbud är det bara att hejda en förbipasserande tuk-tuk för en kortare tur till centrum.

Shopping:
Har du inte lyckats fylla din shoppingkvot redan på stranden från någon av alla strandförsäljare vars utbud sträcker sig från leksaker till klädesplagg och vackra tyger, då kan det vara på sin plats att besöka Karon centrum.
Där blandas små butiker med gatuförsäljarnas stånd. Du fyndar allt från elektronik till jeans. Precis som i övriga landet förväntas det att du prutar. Men pruta aldrig på en vara som du inte har för avsikt att köpa.
Har försäljaren accepterat ditt pris ses det som ohövligt att inte genomföra köpet.
För den som känner att det finns mer energi och vill shoppa loss ordentligt kan ett besök till grannstranden, Patong, vara på sin plats.

Aktiviteter:
Ser man till omgivningarna är det mer by än stad. Både nattliv och restauranger i Kata är mer mot det exklusiva. Till för bara några år sedan fanns det inte mer än bungalower och ett fåtal restauranger längs med Kata, det har förändrats till att idag vara mer livligt, även om Kata fortfarande räknas som den lugnaste av de stora tre stränderna. Lekklubbar för de minsta, vattenaktiviteter med jetski för de aktiva eller en långtail båtar som äventyrslustna till de närliggande öarna. För dig som vill bli knådad under en timme eller två är det inte långt till en massör. Här får du massage i olika former, pedikyr, manikyr ja säg det som inte finns här.

Hotell Centara Kata Resort
Har fin vattenrutschbana för barn (waterslide)


Kata Beach

Kata Beach bild tagen från Karta Viewpoint.

Kata Beach

Stranden på Karta Beach är mycket fin. Kata Beach är en ganska bred strand som är mycket barnvänlig och väldigt populär bland barnfamiljer.

Rekommenderade hotell på Kata Beach:

Serene Resort

Tropical Garden Resort

Centara Kata Resort

Andaman Cannacia Resort & Spa

Kata Beach Resort


Videofilm från Kata Beach Phuket

Top 10 Kata Beach


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
   
   

Kata Beach

Från Kata Beach Resort. Bakom ligger Stranden i Kata Beach är underbart belägen bland palmer.


Långgrund och brad strand som passar barnfamiljen.
© 2010 phuketguiden.se | www.phuketguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: