Coral Island - Koh Hae

FAKTa om ön Coral island eller Koh Hae
Öns Storlek:
Öns längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats:
Avstånd Phuket stad:
Strand Karta:
1,8 km²
3,2 Km
Ja
Ja
Nej
1 St
Cirka 60 Km
Cirka 30 Km
Koh Hae Karta

Stranden Ön
Coral Island är ca 3 km lång och består till största del av tät djungel. Det finns två fina stränder på norra sidan av ön, mot Phuket samt en liten men trevlig strand på södra sidan av ön. Coral Island är den mest populära i en grupp av små öar strax söder om Phuket. Som namnet antyder är den välkänd för sina grunda korallrev och den utmärkta snorkling som ön erbjuder. Öns thailändska namn är Koh Hae (ibland skrivet Koh Han, Koh Hay). Direkt översatt blir Koh Hae -trång Ö, vilket inte är inte helt fel då ön tar emot massvis av anländande besökare under högsäsong.

Restauranger
Det finns en restaurang på stranden där också ägaren bor. Menyn består av genuint thailändsk mat och är alltid vällagad.

Shopping
Finns inte mycket på denna lilla ö.

Aktiviteter
Coral Island har grunda korallrev som är perfekta för snorkling. Utöver det finns sedvanliga vattenaktiviteter med bananbåt, kanoter mm. Det ordas även med dykkurser på ön.

Boende på ön/ Var bor man på ön?
Boka rum på Coral Island Resort

Att ta sig hit
Från Rawai beach eller piren vid Chalong hyr du en longtail som tar dig till ön. Alternativt bokar du en dagstripp och snorklar. Då reser du med speedboat, ca 15 min. kostar runt 1000 Bath. Då ingår utrustning och och lunch. Både praktiskt och snabbare.
Från Rawai bech 6 km till Coral Island
Från Chalong pier 9 km till Coral Island

Long Beach
Long Beach är ca 800 lång och den mest populära på ön. Det är hit de flesta dagsturer anländer. Det finns gott om solstolar att hyra på stranden. Under högsäsong finns beachvolleyboll samt vattenskidor och parasail. Det finns flera restauranger och barer. Enda resorten på ön är inbäddad bland palmer i östra änden av stranden, The Coral Island Resort. De har mysiga fina små bungalows nära stranden och swimmingpool.
Snorklingen vid denna strand är inte den bästa. De flesta av korallrev nära stranden har skadats av ständiga aktiviteter. Ca 100 meter ut finns fortfarande massor av koraller och färggranna fiskar. Det finns en vandringsled mellan Banana beach och Long Beach. Inget för småbarn och kräver ordentliga skor.

Freedom Beach 200 meter Lång Norra sidan Karta
Om du vill se dig om, runt ön, kan du be båtföraren ta dig till Freedom Beach på södra sidan av Coral Island. Det är en liten strand med en restaurang och en handfull solstolar. Stranden ligger inbäddad i en vik med branta stigande kullarna runt om.
Här finns även en restaurang som serverar hyfsad mat om än lite dyr.Coral Island

Coral Island bild över stranden.


Coral Island

Coral Island bild över stranden.


Rekommenderade hotell på Coral Island:

Coral Island Resort

Resort på ön


Koh Coral betyg
Sand kvalité
Naturlig skönhet
Dykning
Snorkling
Aktiviteter
   
   

Coral Island

Stranden på Koh Coral Island
© 2010 phuketguiden.se | www.phuketguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: