Mai Khao Beach

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats:
Avstånd Phuket stad:
Strand Karta:
11,5 Km
Ja
Ja
Inte så bra
3 St
10 Km
35 Km

Mai Khao Beach Karta

Stranden
Mai Khao sträcker sig hela 11,5 kilometer och är Phukets längsta strand. Sanden är vit och finkornig. Mai Khao tillhör naturreservatet Sirinaths nationalpark och är därför nästan helt oexploaterad. Under november till februari kan man med lite tur få uppleva när de stora havssköldpaddorna kryper upp på stränderna för att lägga sina ägg. Havssköldpaddornas närvaro har gjort att stranden inte får bebyggas vilket lett till att det är färre hotell. Det finns heller inga solstolar eller strandförsäljare på stranden. För dem som söker lugnet är detta den idealiska platsen. Även om du väljer att inte bo vid Mai Kao kan du med fördel göra en utflykt och spendera en av soldagarna på denna härliga strand. Toaletter finns på den södra delen av stranden, gå över vägen för att nå dem.

Restauranger
Det finns inga strandrestauranger längs med Mai Khao Beach. Blir du hungrig får du ta dig upp till vägen för att handla mat eller ner mot Nai Yang där det även är enklare att hitta taxi och tuk-tuk. I Mai Kao Villige finns mindre thailändska restauranger.

Shopping
Det byggs en del nya hotell och samtidigt växer nya shoppingmöjlighter upp.
I Turtle Village, ett nytt köpcenter som byggts med butiker, kaféer och glassbarer får de shoppingsugna sitt. För den som vill shoppa loss ordentligt är det bäst att ta en taxi till Phuket town, shoppingcentret Central Festival eller till Patong beach.

Aktiviteter
Den stora skaran turister har fortfarande inte hittat hit. Längs stranden finns få hotell och aktiviteter. Vissa dagar kan det hända att du är helt ensam på stranden. Söker du ett aktivt sol och badliv med Jetski, bananbåtar mm. har du hamnat helt fel. Den enda ljudliga aktiviteten är alla flyg som landar och lyfter från flygplatsen som ger sig tillkänna med jämna mellanrum. Hit kommer även den thjailändska lokalbefolkningen för att pick-nicka längs med stranden. De sitter oftast mellan stranden och vägen, i skogsdungen som ger en behaglig skugga.
Mai Khao Beach eller Hat Mai Khao på Thai

Mai Khao Beach flygfoto över norra delen av stranden.


Havssköldpadda
(sea turtle, Tao på Thailändska) på Mai Khao Beach Sirinath National Park i Phuket.

Havssköldpadda som är påväg ner i Andaman havet,
Sirinath National Park täcker en yta på 90 km² varav 68 km² är marin och 22km² är land. Från Phuket International Airport hela vägen till öns norra spets, och omfattar Nai Yang, Nai Thon och Mai Khao Beach.

Vid norra änden av parken, som ligger nära Tah Chatchai, finns ett mangroveskog med saltvatten kärr. En naturstig och 800m lång trä gångbro har byggts tillsammans med skyltar som visar och förklarar olika arter av växter och djur i skogen. Entré vid den norra spetsen av ön, nära bron till Phang Nga.

Det finns fina Korallrev vilka är några av de mest orörda. Reven ligger drygt 700 till 1000m ut från stranden. Korallrev finns i vattnet mellan 4 till 7 m djup. Några av de marina arter som förekommer innefattar; Plate corals, Soft corals, Sea fans, Tree corals and Sea anemones. Karta

Den läderbaksida vuxnes genomsnittsvikten 450 kg med en Genomsnittlig längd på 1,8 meter. Fullvuxen Leatherback turtle (Havslädersköldpadda) kan dyka ner till 1500 meter djup. Leatherbacks kan Lägga 50-180 ägg per bo. Kläckning tar 50-65 dagar. Efter kläckning, Barnet sköldpaddorna är bara (5-6 cm) lång och vikt 46gr.
(efter 9:00) i sköldpaddan kläckningstid.
Gå inte på stranden med en ficklampa eller lys i sköldpaddan ögon.
Ta inte bilder med blixtar. Detta högintensivt ljus kan vara ännu mer störande än ficklampor.
Hålla tyst och stå stilla - buller och rörelse kommer att skrämma sköldpaddan borta.
Havssköldpaddor lägga sina ägg på stranden från november till mars.Nationalpark avgift
Vuxen: Baht 100 /person (beroende på National Park)
Barn (0 - <14 år): Baht 50 /person


Splash Jungle Water Park har öppnat en waterslide park
Phuket’s first Water Park to open in January 2010

Nytt Waterworld vattenland på Phuket
Under Januari 2010 skall Phukets första äventyrsbad, vid prestigefyllda Splash Jungle Water Park, West Sands öppna. Det kommer att vara ett storslaget komplex med allt från boende till alla slags vattenaktiviteter med vattenrutschbanor. Området är 6.400 kvm (4 Rai) och kommer att kosta ungefär 150 miljoner thailändsk baht att färdigställa. Splash Jungle Aqua Play pool, Super Bowl pool, Wave Pool, Lazy River pool, Boomerango pool, Hot Spring pool and Splash Fun pool. Och det finns en Splash Bar för vuxna.

Öppet tider: The water park operates daily from 10am to 6pm.
Priser: Adult THB 1495.00
Priser: Children THB 750.00 (Child : 3-12 years old / Free for under 3 years old)
Buss transporter till Parken finns har tre turer per dag strartar 8.30 på Kata Noi och går norr ut.

Web: www.splashjunglewaterpark.com www.splashjunglephuket.com


Rekommenderade hotell på Mai Khao Beach:

JW Marriott Phuket Resort and Spa

Sala Phuket Resort and Spa

Anantara Phuket Resort & Spa

Anantara Phuket Resort & SpaMai Khao hotell


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
   
   

Ett waterworld på Phuket

Ny attraktion på West Sands Water World i Phuket. "Superbowl" är en av attraktionerna som beräknas vara klart i december 2009. Den totala kostnaden för projektet är 500 miljoner baht men då är också fem-stjärniga resort inräknat i priset. Hela parken kommer att bli 22.400 kvadratmeter stor och kommer att kunna ta emot 2.500 besökare per dag. Parken kommer att innehålla regionalt temaavdelningar som omfattar världsdelar i Afrika, Asien, turkiska, norra Europa, Nordamerika och Inka zoner. Det kommer även en yta avsedd för Nordpolen kanske blir is i poolen där. Ett nytt wet and wild!!
Web: www.splashjunglephuket.comHelicopter Charter and Tours

Boka helikopter och se phukets fina stränder och öar. Eller flyg över Phang Nga bukten och se james bond island.
Boka: Helicopter Charter & Tours


Koh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, hotell | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 phuketguiden.se | www.phuketguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: