Nai Harn Beach

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats:
Avstånd Phuket stad:
Strand Karta:
0,6 Km
Ja
Ja
Nej
1 St
35 Km
15 Km
Nai Harn Beach Karta

Stranden:
Nai Harn tillhör en av Phukets finaste stränder. Stranden ligger i ett skyddat läge mellan Kata och Phukets sydligaste spets, nedanför ett tempel. (det buddhistiska klostret, Samnak Song Nai Harn, som äger marken har stoppat alla försök att göra området till ett nytt Patong).
Stranden är ett par kilometer lång och stor nog att inte kännas överbefolkad. Vattnet är kristallklart och håller runt 28 grader året runt. Bästa perioden att resa hit är under november till maj. Under juni - oktober härjar monsunen och stranden ligger exponerad för de stundtals kraftiga vindarna. Var uppmärksam med kraftiga strömmar under monsunen.

Restauranger:
Där songthaew och tuk-tuk från Phuket stannar finns det gott om restauranger, pubar och affärer. Maten håller god kvalitet och priserna är rimliga. De som hyr ut solstolar på stranden har ett samarbete med restaurangerna vilket gör att du beställer det du vill direkt från solstolen på stranden, behagligt!

Shopping:
Finns inte så mycket mer än badsaker att köpa på denna strand.

Aktiviteter:
Hyr solstolar och få massage, men i övrigt är det lugnt. Avsaknaden av alla ljudliga vattenaktiviteter gör att du lätt kan koppla av. Vattnet erbjuder bra förutsättning för snorkling.

Surfa:
De flesta förknippar Phukets stränder med sol och bad, gärna med en svag bris som svalkar när solen är som hetast. Men när brisen vaknar ur sin lugna tillvaro (från juli till okt) hittar en helt annan publik till samma stränder som under nov - mars kantades av barnfamiljer och andra semesterfirare. Stränderna förvandlas till paradis för vågsurfarna. Det är Sydvästmonsunen som skapar vindar som passar bra för surfarna ochNai Harn är också en av de stränder som surfare vallfärdar till under juni - okt, om det inte är högvatten.Nai Harn stranden Vi kan rekommendera ett besök på denna fina strand. Se stor panorama bild över Nai Harn Bech


Nai Harn stranden mycket folk här som solar och badar.


Nai Harn Beach till höger bilden tagen från sydligaste spetsen på Phuket utsiktsplatsen Laem Promthep. I bukten ligger det mycket segelbåtar. kanske inte så konstigt The Royal Phuket Yacht Club ligger ju här.


Rekommenderade hotell på Nai Harn Beach:

Royal Yacht Club

Tropical Garden Resort

Resort Nai Harn Beach


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
   
   

Nai Harn Beach

Från vägen till Laem Promthep har man fin utsikt över Nai Harn Beach
Tempel vid sjön
Koh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, hotell | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 phuketguiden.se | www.phuketguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: