Nai Yang Beach

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats:
Avstånd Phuket stad:
Strand Karta:
2 Km
Ja
Ja
inte så mycket
4 St
8 Km
40 Km
Nai Yang Beach Karta

Stranden:
En bred och härlig strand som ligger långt upp på den nordvästra delen av ön. Precis som grannstranden Mai Kao ligger flygplatsen relativt nära varför man får räkna med att höra flygplanen med jämna mellanrum. Nai Yang är fortfarande oexploaterad och är den perfekta platsen för dig som söker lugnet. En direkt motpol till Patongs livliga strand. Sanden är vit och finkornig dock sköts den inte av någon vilket gör att man kan hitta en och annan gren samt annat som havet spolat iland på stranden. Det finns inga parasoll och man störs heller inte av strandförsäljare. Skugga söker du mellan strand och väg i skogsdungen. En kilometer utanför Nai Yang ligger Phukets största korallrev för dig som vill snorkla eller dyka. Ett perfekt ställe för dig som vill ha sol, bad och mycket avkoppling. Nai Yang och Mai Khao ingår i Sirinath National Park. Ljudlig aktivitet från närliggande flygplatsen.

Restauranger:
Några få hotell, bungalower och enklare restauranger gör det möjligt att både bo och äta här. Längs huvudgatan ligger ett designhotell, Indigo Pearl, med en restaurang som är värd ett besök, de har bla. en populär söndagsbrunch.

Shopping:
Det byggs en del nya hotell och samtidigt växer nya shoppingmöjlighter upp.
I Turtle Village, ett nytt köpcenter som byggts med butiker, kaféer och glassbarer får de shoppingsugna sitt. För den som vill shoppa loss ordentligt bör ta en taxi till Phuket Town, shoppingcentret Central Festival eller till Patong.

Aktiviteter:
Inom Sirinaths nationalpark ligger en av Phukets största mangroveskogar. Du vandrar längs med en led som byggts på spångar och gör området tillgängligt. Här kan du, om du har tur, se varaner, slamkrypare, kungsfiskare och trädormar.
Den stora skaran turister har fortfarande inte hittat hit. Längs stranden finns få hotell och aktiviteter. Vissa dagar kan det hända att du är helt ensam på stranden. Söker du ett aktivt sol och badliv med Jetski, bananbåtar mm. har du hamnat helt fel. Den enda ljudliga aktiviteten är flygplanen som landar och lyfter från flygplatsen eftersom den ligger nära stranden. Hit kommer även den thailändska lokalbefolkningen för att bada. De pick-nickar mellan stranden och vägen, i skogsdungen som ger en behaglig skugga.

Under november 2009 skall Phukets första äventyrsbad, vid prestigefyllda West Sands öppna. Det kommer att vara ett storslaget komplex med allt från boende till alla slags vattenaktiviteter. Området är 6.400 kvm (4 Rai) och kostar ungefär 150 miljoner thailändsk baht att färdigställa.

Nai Yang Beach

Nai Yang Beach stranden.

Rekommenderade hotell nära Nai Yang Beach:

Kasalong Resort

Dewa Phuket

Top 10 Nai Yang Beach


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
   
   

Nai Yang Stranden

Beach

Koh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, hotell | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 phuketguiden.se | www.phuketguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: