Patong Beach

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats:
Avstånd Phuket stad:
Strand Karta:
2,6 Km
Ja
Ja
Bra
över 80 St
35 Km
15 Km

Patong Beach Karta

Stranden:
Patong är phukets mest exhibitionistiska strand. Här vimlar turister tillsammans med försäljare, massörer och jetskiuthyrare.
Perfekt för dig som vill ha nära till restauranger och shopping, men inget för dig som oroas av stora folksamlingar och vill sola i lugn och ro.
Stranden sträcker sig nästan 3 kilometer och ansågs tills för några år sedan vara Phukets mest exklusiva. Ett skäl kan vara den härliga vita finkorniga stranden. Stranden är långgrund med alla sportaktiviteter. Den norra delen av stranden ses som något lugnare. Här finns även de större hotellen som mutat in stora delar av stranden.
Många, även barnfamiljer, attraheras av det stora utbud av aktiviteter, shopping och restauranger som finns på Patong. För dig som söker lugnet är detta inte ett förstahandsval. .

Restauranger:
Det råder ingen brist på matservering i Patong. Här finns allt. Kiosker som säljer tilltugg, glass och färsk frukt. Utöver det hittar du ett par steg från stranden restaurangerna som på ett pärlband. Variationen är oändlig, det gäller både pris och utbud. Ena dagen står det hummer på menyn för att nästa dag bestå av genuin thaimat, allt samlat på samma gata.
Här finns MacDonald's, Big burger, Starbucks, The Pizza Company,

Shopping:
Strandförsäljningen på Patong beach lämnar ingen oberörd. De är många och utbudet oändligt. Här finns allt från leksaker till kläder och tyger. Behöver du ändå lämna stranden utan att ha hittat det du söker är det inte många steg över gatan där en ny skara gatuförsäljare väntar med att få erbjuda sina produkter, allt till förmånliga priser. Här fyndar du bland allt från jeans till elektronik. Priserna kan vara satta riktigt i överkant. För den som håller huvudet kallt och prutar kan fynda. Pruta bara om du har för avsikt att köpa varan.
Junk Ceylon shopping centre , Carrefour hypermarket

Aktiviteter:
Precis som på Kata och Karon Beach finns vattenskotrar, fallskärmsflygning, massage och diverse racketspel, men i ett betydligt större antal. Även barer och strandrestaurangerna är överlägsna i antal. Det samma gäller kvälls och nattlivet. Ett charterbolag beskrev det som en “blandning mellan marknad och folkfest” vilket är mycket träffande. Prova gärna att hyra en “longtail” båt för att utforska någon av alla grannstränder eller närliggande öar som dagsutflykt. Priserna kan variera kraftigt så det är bra om du är påläst. Hyr hel eller halvdag.

Patong Beach

Patong Beach bild från norra delen av stranden.

Patong Beach

Södra delen av Patong Beach.

Patong Beach Panorama
Panorama över Patong Beach. Länk i nytt fönster

Rekommenderade hotell på Patong Beach:

Blue Sky Residence

Blue Sky Residence

Top 10 Patong Beach


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
   
   


Phuket liverock place

Phukets bästa ställe för liverock. Rymmer runt 600 personer öppet varje dag. Läs mer Patong nattliv ››Simon Cabaret i Patong


Helicopter Charter and Tours

Boka helikopter och se phukets fina stränder och öar. Eller flyg över Phang Nga bukten och se james bond island.
Boka: Helicopter Charter & Tours Koh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, hotell | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 phuketguiden.se | www.phuketguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: