Phuket City - Phuket Stad

FAKTA
Invånare:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats:
Avstånd Phuket stad:
Stadskarta:
70.000
nej
Bra
ca 13 st
31 Km
0 Km

Phuket City Karta

Phuket City (Phuket stad)
Phuket stad har drygt 70.000 invånare och förbises ofta till strändernas fördel med sol och bad. Men det finns en del att göra i staden och spendera pengar på för den som gilla att shoppa. Phuket City har influenser från både öst och väst och var tidigt ett handelscentrum för arabiska, indiska, malaysiska, kinesiska och portugisiska handelsmän. Här bytte de varor mot tenn (som brutits på ön sedan 1500-talet) och gummi.

Staden är fortfarande under utveckling och växer år för år. På många håll har man haft fullt sjå med att hinna med att utveckla stadsplanen varför stadsbilden många gånger kan upplevas lite en "gyttrig". Smala trottoarer och tät trafik gör att det ibland kan kännas lite trångt på gatorna. I de äldre delarna av stan "Old Town" hittar man en annorlunda arkitektonisk form på byggnader. Här finns historiska byggnader i Portugisisk-kinesisk stil som man valt att behålla och renovera då man anser att de står för ett historiskt arv.

Trevliga promenadgator:
De gamla kolonial-byggnaderna hittar du främst runt Dibuk Rd, Yaowarat Rd, Phang-Nga, Rasad Rd och Krabi Rd. Här finns även en del restauranger och butiker för dig som gillar att shoppa.

Shoppa i Phuket City
Den bästa shoppingen, eller största kanske jag ska säga finns runt affärscentret Central Festival, Big C och Tesco lotus. Stora varuhus som har det mesta du kan tänka dig. Central Festival har också många restauranger samt biograf. dom ligger dok lite utanför centrum. Se kartan


Skräddare i Phuket City
För dig som tänker sy upp nya plagg att fylla garderoben hemma med gäller att välja skräddare med omsorg. Se dig runt först, jämför priser och försök avgöra vilken kvalitet de har på tyget du vill använda. Ett rättesnöre brukar vara att inte beställa kostym på 24-timmar! Det tar mellan 3-5 dagar att sy en kostym med måttagningar. Skräddarna på turistgatorna med egna "inkastare" bör man vara försiktig med, dessa har ofta ett välförtjänt dåligt rykte.


Marknader i Phuket City
Den största marknaden i Phuket City ligger i den södra änden av Th Ranong Rd. nära centrum och är en fascinerande plats att vandra omkring på. Här hittar du kläder från Kina och Malaysia men också thailändska plagg som även exporteras. Ytterligare en marknad i staden ligger i den norra delen av Th Ong Sim Phai, sydöst om centrum. Mer en matmarknad även om man hittar en del annat också.


Transport till och från flygplatsen i Phuket
Bussarna till och från flygplatsen trafikeras varje timme. Bussarna avgår från Phukets bussterminal från kl 5.00 på morgonen till 18.00 på kvällen. Från flygplatsen går de mellan 6.30 till 21.30. Kostnaden är ca 60 Bath.


Boende och hotell i Phuket Stad på Phuket
Det finns en del bra boende i Phuket City. För att se vilka hotell du kan boka kan du klicka på länken till kartan nedan.
För pekaren över hotellsymbolen för att få mer information. Klicka sedan på den hotellsymbol du vill
läsa mer om. Vill du veta mer om hur bokningen går till kan du klicka på länken!
Phuket Stad

Stan.


Rekommenderade hotell i Phuket Stad:

Royal Phuket City Hotel

Phuket StadPhuket Stad

Simon Cabaret i Patong


Helicopter Charter and Tours

Boka helikopter och se phukets fina stränder och öar. Eller flyg över Phang Nga bukten och se james bond island.
Boka: Helicopter Charter & Tours Koh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, hotell | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 phuketguiden.se | www.phuketguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: