Restauranger på Phuket


Den thailändska matkulturen är känd över hela världen för sina underbara smaker och färska råvaror, Phuket är inget undantag.
När du besöker Phuket ska du prova skaldjur som kommit att bli ett signum för ön.
Det finns restauranger för alla smaker, italienska, japanska, österrikiska och asiatiska. Mångfalden av kulinariska upplevelser är en av de största attraktionerna på ön. Du kan äta frukost på hotellet, lunch från en lokal nudel-vagn vid vägkanten, och middag med fina viner i en sofistikerad restaurang-miljö med vidunderlig havsutsikt och se solen sakta försvinna bakom horisonten.

 

PHUKET CITY
Salvatore's Phuket City
Tidigare mycket framgångsrik i Patong, flyttade Salvatore till tystare Phuket för cirka sju år sedan och har sedan dess satt sitt signum på sin kulinariska stil i hjärtat av staden idena smakfulla trattoria. Ursprungligen från Sardinien, Salvatore är flerspråkig och använder sin stora kunskap om språk med många nationaliteter som kommer för att äta på hans restaurang.

Siam Indigo Phuket City
Ett kulturarv i den här delen av Phuket Town.Siam Indigo representerar allt som är bra med området och de förändringar som sker där. Restaurangen öppnade 2006 och är idag ledande inom sin genre i den här delen av staden. Vita väggarna i matsalen fungerar som konstgalleri.
Adress: 8 Phang Nga Road Phuket Town.

Raya Restaurang Phuket City
Längs Dibuk, Thalang och Phang Ngas vägar ser du vackra exempel på restaurerade butikshus. Ett bra exempel på denna genre är Raya Restaurant. Rayaär en bra thailändsk restaurang i Phuket Town.


KAMALA BEACH
Buffalo Steak House
Vad kan vara trevligare efter en tröttsam flygresa till Phuket, än att få sätta sig till bords i vår fina restaurang på Kamala beach och beställa en god Pizza och en väl kyld Chardonnay "Bushmans gully". Pizzan bakas i vår vedeldade pizzaugn. Till efterrätt kan ni avnjuta en Peach Melba.
Adress: 72/11-15, Moo 3, Rimhaad Road.

Charoen Seafood Kamala
Det är en sanning som många framgångsrika restauranger är familjeägt frågor och Charoen Seafood i Kamala är inget undantag. Khun Charoen personliga touch har inneburit goda middagar här i över 20 år. Charoen är en del av Kamala Dreams Boutique Hotell på Kamala strandväg, till höger när du kommer norrifrån.


KATA BEACH
Buffalo Steak House
Buffalo Steak Houses två restauranger, Kata Dino och Kata Plaza. Efter att ni har badat hela dagen, vad kan vara trevligare än att få sätta sig till bords i en trevlig restaurang. Varför inte beställa in en Thailändsk favorit Phat Kimao som ni kan avnjuta med en väl kyld Chardonnay.
Adress: 30/9 Kata Road, Kata Beach. Drivs av svenskar.

Mali Seafood -Kata Beach
Phuket är för alltid förändrat. Mali (som betyder "Jasmin" på thailändska) serverar Seafood på
Kata. Mali Seafood är ett bra exempel på smakfull arkitektonisk bedrift. Med oklanderlig design och en erfaren kock, har Mali vad som krävs för att leverera imponerande matupplevelser.
Adress: Mali Seafood 40/36 Kata Rd. Kata Beach.

On The Rocks (Kata Beach)
Å Rock är en av de äldsta etablerade restaurangerna på Phuket. Med rätta betraktas den som en institution på ön - en plats där familjer, älskare och vänner kan räkna med att äta nyfångad skaldjur i en fantastisk miljö. Som namnet antyder ligger restaurangen vid änden av en klippig udde på Marina Phuket Resort.
Adress: On the Rock, 47 Karon Beach Rd.

Ratri Jazztaurant (Kata Beach)
Högt upp över Kata har Ratri Jazztaurant en underbar utsikt över hela Kata Bay och ut till Andaman havet och är därmed en av de bästa "sunset-watching" platserna på Phuket. Restaurangen ligger på Kata's övre del, Patak Road, vid Big One snabbköpet. Sista biten med ovanligt brant stigning ett par hundra meter, bra att veta om du kör bil.

Capannina (Kata Beach)
Capannina översatt till engelska blir "liten hydda" men i verkligheten är denna italienska restaurang i Kata Beach mycket större än så. Italienska restauranger är kända för att bygga upp en återvändande kundkrets - kanske på grund av italienarnas kärlek till familj och barn, eller kanske på grund av att italiensk mat är så universellt älskad.

Oasis On-the-Sea (Kata)
Tapas och vin är en läcker kombination. Traditionen uppstod i Spanien på 1300-talet och spreds över hela världen på grund av det trevliga som "plockat" står för samt den behagliga effekten av ett glas vin eller två till.

Mom Tri's Boathouse (Kata)
I över två decennier har Mom Tri's Boathouse Wine & Grill varit Phukets välkända hotell och matplats. Har stått värd för en hel del kändisar, mediahändelser och litterära möten. Bra mat.


KARON BEACH
Buffalo Steak House
Buffalo Steak Houses två restauranger, Kata Dino och Kata Plaza. Efter att ni har badat hela dagen, vad kan vara trevligare än att få sätta sig till bords i en trevlig restaurang. Varför inte beställa in en Thailändsk favorit Phat Kimao som ni kan avnjuta med en väl kyld Chardonnay. Drivs av svenskar.
Adress: 35/19-20 Patak Road, Karon Beach.

The Dining Room (Karon Beach)
Det verkar finns det två typer av restauranger i Thailands restaurangvärld. De som tycker att inhemska köttet är av hög kvalitet med framtidsutsikter och de som inte gör det och importerar den till självkostnadspris. The Dining Room använder båda alternativen och gör det framgångsrikt. Restaurangens filosofi är enkel, skapa fantastiska rätter till minimalt pris. Och vem med sina sinnen kvar kan argumentera mot det?


PATONG BEACH
Salvatore's
Salvatores är välkänd och renommerad på ön. Flyttade tidigare till Phuket stad men har på nytt öppnat filial på Patong. Salvatore's Patong är säkerligen en av de bästa italienska restaurangerna i staden.
Adress: 4/3 Siuriraj Road, Patong Beach

Da Maurizio
Det är få restauranger som andas romantik, mode och finess i samma andetag och samtidigt serverar mat i världsklass. Da Maurizio är en restaurang av världsklass. Den enda nackdelen är de bestående skador på din ekonomi som skapas efter ett besök.
Adress: 223/2 Prabaramee Road Patong.

9th Floor
Schweizarna är kända världen över för sina kunskaper att få till de små detaljerna. 9th Floor i Phuket är ännu ett exempel på detta, denna gång i kulinariska termer. En "chic" restaurang i Sky Inn Condotel i Patong som ägs och drivs av Zürich-födda Thomas Brack.
Adress: Sky Inn Condotel, 47 Rat-U-Thit Road, Patong.

Hard Rock Café

Hard Rock Cafe Phuket ligger på huvudgatan på Patong Bech. Caféet är idealiskt beläget nära hotell och bra shopping.
Hard Rocj har haft en målsättning att bli ett av områdets främsta restauranger med underhållning. Restaurangen har sin säregna samling världsberömda objekt som representerar både nutida stjärnor som Madonna och Jewel till rock legender som Elvis Presley, KISS och Guns N 'Roses.
Adress: 8/1 Ruamjai Road, Patong. Tel. 076 340 210

Sala Bua Restaurant
Sala Bua översätts ungefär till "Lotus Paviljong" och faktiskt är blomman ett ledmotiv som löper genom Impiana Cabana Resort i Patong, i Sala Bua. Lotusblommor placeras diskret i lobbyn, rum och restaurangen.
Adress: 41 Tawawongsee Rd. Patong.

S & G Restaurant
Det finns något annorlunda i restauranger som är familjeägda. Kan det vara en förhöjd känsla av enighet bland de anställda eller att det är smidigare som "normala" restauranger saknar? Vad det än må vara, så har S&G denna mystiska kvalitet, kanske utan att ens veta om det. Diskret, lätt att gå förbi på en livlig gågata, men de lyckas med det de företar sig.
Adress: S&G Restaurant, Soi Post Office, off the Beach Road by MacDonald’s, Patong.

Sea Hag Restaurant
Redan legend under sin livstid är Sea Hag inte bara flaggskeppet som gay restaurang i Patong. Den står på egna ben som ett kulinariskt landmärke efter 15 år på scenen. Ägaren, har visat oklanderlig smak i inredning och atmosfär och med denna kombination av god mat och omdöme är det svårt att hitta en bättre intim middag plats.
Adress: The Sea Hag: 78/5 Permpong Soi III, Thaweewong Rd. Patong.

Kaab Kluay Restaurant
Du undrar säkert vad Kaab Gluay betyder. Tja, det betyder "banan väska". Och om du är haj på etnologi, betyder ordet Patong, där restaurangen är belägen, "banan dunge." Så nu vet du. Ändå är Kaab Gluay en restaurang som har mer att göra med skaldjur än bananer.
Adress: Kaab Gluay 58/3 Phrabarami Rd. Patong.

Acqua Restaurang
Kalim Beach, strax norr om Patong, håller på att bli något av en gastronomisk "hot spot". Byn stoltserar numera med minst sju top-of-the-line restauranger. En nykomling på Kalim scenen är Acqua, en modern italiensk restaurang som är mödan av kärlek sardinskt födda kocken, Alessandro Frau.
Adress: 322/5 Prabaramee Road Kalim Beach.

Floyd's Restaurant
Tv-kocken Keith Floyd stampar inte längre omkring bland oss. Men saker och ting lever kvar för hans kulinariska publik på Floyd´s, Phuket. Floyd skapade ett gastronomiskt surr varhelst han var. Restaurangen hjälpte han till att öppna och har varit föremål för stor uppmärksamhet i medierna på Phuket sedan dess.
Adress: Floyd’s at Burasari: 18/110 Ruamjai Rd. Patong.

Lair Lay Tong
Patongs gator är en egen värld och vimlar av intressanta små barer, kaféer och restauranger. Soi Dr Wattana, off Beach Road, är ett bra exempel på Patongs mångfald, precis i slutet av denna återvändsgränd finns en restaurang som heter Lair Lay Tong.
Adress: Lair Lay Tong. slutet av Soi Dr. Wattana från Beach Road, Patong.

Baan Yin Dee
Baan Yin Dee är en restaurangpärla i syfte att dö för. Uppförd på en plats där endast de privilegierade kunde drömma om och konkurrerar med de bästa, Baan Yin Dee, en 21-rum "boutique hotell" med smakfullt designad restaurang passar in i öns kulinariska kalejdoskop.
Adress: Baan Yin Dee: 7/5 Muean Ngern Rd. Patong.

La Casa
Italienska restauranger finns i överflöd på Phuket - och ingenstans mer än på Patong. Få är häpnadsväckande med sin innovativa förmåga då de flesta håller sig till traditionella rätter och en pålitlig atmosfär. La Casa Pizzeria är del av Patong Bay Garden Resort i hjärtat av Patong och är ett populärt turistmål att äta på.
Adress: La Casa Pizzeria Ristorante in Patong Bay Garden Resort. 32/1 Thaweewongse Rd.

Sam's Steaks & Grill
Ine i Holiday Inn Phuket är Sams Steaks & Grill belägen. Sam's är välkänd för stora biffar i Phuket och många turister ses här skiva ner biffar av högsta kvalitet samt njuter av en god flaska vin till det. Sam's gjorde en komplett "makeover" för tre år sedan.
Adress: Sam's Steaks & Grill: 52 Thaweewong Road, Patong.

Buffalo Steak House
Huvudgatan på Patong heter Thawiwong Road här finns både stånd och butiker som säljer allt från elektronik, piratkopierade kläder, dvd skivor, mm. Patong har blivit ett turistmål för de som vill ligga på stranden och även för de som vill leva ett hektiskt nattliv. Det här är stranden som nästan har allt. Restaurangen drivs av svenskar.
Address: 58/7-8 Bangla Road Patong Resort

Jean-Pierre på BYD Lofts
Generellt sett finns det tre typer av nyöppnade restauranger på Phuket. Den första är timid till karaktären, håller koll på budgeten med dag-för-dag-affärer. Den andra är djärv, skrytsam med stora löften och för höga priser. Den tredje är ett väl genomtänkt projekt med en långsiktig plan, så är det här. Det rekommenderas att reservera bord.
Adress: 5/28 Haad Patong Road, Patong

Terrazzo
Njuter du av god mat, liv och rörelse, strandliv och samtidigt vill titta på folk? Då är Terrazzo i Patong bara ett måste för dig. Restaurangen är livlig, intensiv och intressant och serverar opretentiös italienska rätter, kort sagt, det idealiska efter-stranden-stället. I stort sett alla restauranger på Patong måste anpassas för att hantera semesterfirarnas smak och Terrazzo är inget undantag.
Adress: 52 Thaweewong Road, Patong.

The Royal Kitchen
Sett från havet, har Patong en mycket distinkt silhuett. Två höga skyskrapor dominerar silhuetten av Patongs andelslägenheter och Royal Paradise Hotel. Det kungliga köket, en kinesisk restaurang på toppen av Royal Paradise Hotel har en eftertraktad 180 graders utsikt över Patong och Andamanhavet. Från denna upphöjda plats påminner Patong om en leksaksstad.
Adress: 135/23 Rat-U-Thit Road Patong

Baluchi Restaurang
Indisk mat är populär över hela världen, men som all matlagning finns det de som lyckas och de som inte riktigt kvalificerar sig. En framgångsrik indisk restaurang är Baluchi i Patong. Baluchi är inte längre en klarögd nykomling utan har mognat och vuxit till en etablerad och väl respekterad restaurang, känd för sina noggrant utvalda råvaror tillagade i det kontinentala köket.
Adress: 64/39 Soi Kepsap, between Beach Road and Rat U Thit Road, Patong.

Savoey Seafood
Patong's Beach Road är en galen ström av aktivitet och en veritabel virvel av happenings. Många restauranger i detta område har en "ju mer desto bättre" attityd och inte precis kvalitet som mål, utan föredrar kvantitet istället.
136 Thaweewong Road, Patong.

La Gritta
La Gritta är en av de mer etablerade och respekterade italienska fine-dining restauranger i Patong. Har för många år fått sitt namn synonymt med hög kvalitet, god presentation, smakfull inredning och fantastisk utsikt över Patong Bay. Restaurangen är anmärkningsvärd för att uppnå en bra balans mellan det moderna och traditionella italienska köket, i trevlig atmosfär.
Adress: La Gritta i Amari Beach Resort– södra Patong Beach.

Casablanca
Patong's är en hednisk blandning av hav, sand och sol. Men vad en hel del folk går miste om i sin strävan efter fest, är det faktum att det finns några Patong anläggningar som tar sig själva på mycket stort allvar.
Ett bra exempel på ett målmedvetet engagemang är Casablancas indiska och arabiska restaurang i Royal Paradise Hotel.
Adress: 135/23 Rat-U-Thit Road, Patong.

Lim's Restaurant -Kalim
För några år sedan fanns en liten skara restauranger som knappt annonserade men ändå var kända bland många besökare. En restaurang som haft en framträdande plats i denna elit är
Lim´s och det är inte svårt att se varför de har uppnått detta.
Adress: 28 Phrabaramee Road, Soi 7,Restauranger

Rekommenderade restaurant:


Restaurang top 10
1.
2.Restaurang Bilder


Koh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, hotell | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 phuketguiden.se | www.phuketguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: