Shopping Phuket

FAKTA
Öns Storlek:
Öns längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats:
Avstånd Phuket stad:
Karta över shoppingcenter:
4,5 km²
3,8 Km
Nej/Ja
Ja/Nej
Nej
2 St
Cirka 60 Km
Cirka 15 Km

Karta kommer

Phuket Town:
Ofta börjar shoppingen redan när du ligger på stranden. Efter det kommer du att hitta till de lokala marknaderna. Är du fortfarande inte tillfredsställd bör du bege dig till staden, Phuket Town!
Här hittar du allt från antik asiatisk konst & hantverk till butiker med kläder, hushållsartiklar, krimskrams, torkade räkor och Thai siden. Vare sig du letar efter något särskilt till dig själv eller dina nära och kära kommer du med säkerhet att hitta det här.
Det första området som du bör besöka när du är i gamla stan i Phuket stad är Thalang Road och Dibuk Road. Fortsätt sedan till Rassada, Yaowarat och Phang Nga Road och till utkanten av Phuket. Staden erbjuder ett brett spectra av shopping för alla typer av budgetar. När du vandrar runt kommer du snart inse att att staden är mycket mer än Phukets provinciella huvudstad.

Varuhus och stormarknader:
Det finns oräkneliga små och stora souvenirbutiker i Phuket. Utöver dem finns även stora varuhus. Ocean, Robinson, Tesco och Big C är några exempel. En salig blandning av varor ofta i flera plan. Allt från livsmedel, elektronik, kläder, skor och ofta även ett plan med restauranger, såkallad foodcourt. Ett bra alternativ när du vill strosa runt i luftkonditionerad miljö.

Pruta:
I thailand förväntas det att du ska förhandla om priset på en vara, att pruta. (gäller ej i större varuhus och butiker där priserna är oftast är fasta).
Slutpriset du betalar avgörs av hur duktig du har varit i din förhandling. Ofta kan det ursprungliga priset vara tre gånger högre än det som försäljaren till slut accepterar. När ni väl kommit överens om varans pris ses det som mycket ohövligt att inte slutföra affären, pruta bara om du har för avsikt att köpa en produkt.

Se upp för:
Se upp för svartabörshajar, taxi/tuk tuk förare eller vänliga främlingar som erbjuder sig att ta dig olika shoppingställen. I de flesta fall handlar det om att de får en provision för kunder de kommer med eller att de försöker lura dig på ett eller annat sätt.

VAT Refund (få tillbaka moms)
Som turist har du rätt att få tillbaka moms som du betalar i Thailand (7%). Gäller på ställen som har “VAT REFUND” oftast på större varuhus och butiker. Ett krav är att butiken har en ansökningsblankett som du måste fylla i på plats (medtag pass). Momsen får du sedan tillbaks innan du reser hem på flygplatsen. Ibland kan man lyckas pruta bort de sju procenten redan i butik, fråga, det skadar inte.

 


Banker och ATM
Banker har öppet 10.00 till ???????


Att ta sig hit:
Från


S

den.Shopping på ön


Coral

StraKoh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, hotell | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 phuketguiden.se | www.phuketguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: