Surin Beach, Phuket

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats:
Avstånd Phuket stad:
Strand Karta:
0,76 Km
Nej
Ja
Bra
7 St
23 Km
24 Km

Surin Beach hotell Karta
Stranden
Surin beach är knappa kilometern lång och inte speciellt långgrund. Det finns en hel radda med mysiga kaféer att slappa på men lämpar sig inte bra för snorkling, då är de närliggande öarna bättre som alternativ. Delar av stranden ägs av vissa hotell men det brukar inte vara några problem att använda dessa delar ändå.
Surin, ofta kallad den “chica” stranden och har blivit ett populärt tillhåll bland många kändisar. Strandklubbbar som Catch serverar härliga paraplydrinkar som kostar en halv förmögenhet. Eftersom stranden inte är så lång kan det bli trångt mellan solstolarna under högsäsong.
Stranden är vacker med sin finkorniga vita sand och sitt turkosblåa vatten. Att den dessutom ligger inbäddad bland grönskande träd gör upplevelsen desto större. Många besökare beskriver upplevelsen av Surin som lite finare, fräschare och bättre än andra stränder på Phuket. Men smakar det så kostar det, det mesta är dyrare än på de flesta andra ställen, 5 Bath för att låna WC och 10 för duschen!

Restauranger
På stranden finns enklare restauranger för den som är hungrig. Vill du äta ordentligt ska du söka dig till hotellrestaurangerna. Har du tur bjuds det även på underhållning den aktuella kvällen.

Shopping
I Surin består shoppingutbudet av mindre marknader. Dessa kan vara värda ett besök för den shoppingsugne. Sen finns naturligtvis strandförsäljare som går runt med sina varor. Utmed stranden finns några få gatustånd/butiker där man säljer det vanliga krimskramset. Större shoppingutbud finns exempelvis på Patong Beach. Resan tar ca 15 min med tuk tuk. Alt. Phuket Town.

Aktiviteter
Ser man till orten är det mer by än stad. Både nattliv och restauranger i Kata är mer mot det exklusiva. Till för bara några år sedan fanns det några få bungalower och ett mindre antal restauranger längs med Kata, det har förändrats till att idag vara mer livligt, även om Kata fortfarande räknas som den lugnare av de tre stora stränderna.
Aktivitetsklubb för de minsta. Vattenaktiviteter med jetski eller långtailbåtar som tar dig till närliggande öar. För dig som vill bli knådad under en timme eller två är det inte långt till en massör. Här får du massage i olika former eller varför inte bli fin till kvällen med pedikyr och- eller manikyr.

Surfa
De flesta förknippar Phukets stränder med sol och bad, gärna med en svag bris som svalkar när solen är som hetast. Men när brisen vaknar ur sin lugna tillvaro (från juli till okt) hittar en helt annan publik till samma stränder som under nov - mars kantades av barnfamiljer och andra semesterfirare. Stränderna förvandlas till paradis för vågsurfarna. Det är Sydvästmonsunen som skapar vindar som passar bra för surfarna och Kamala Beach är en av de stränder som lämpar sig bra.

Bra boende på Surin Beach

Hotell Courtyard by Marriott at Surin Beach

Har fint poolområde och dubbla vattenrutschbana för barnen (waterslide) ett toppenställe för barnfamiljenSurin Beach

Surin Beach bild över stranden. Stranden är mycket fin med flera lokala restauranger och barer medan utbudet är inte som Patong Beach.


Stranden på Surin Beach. Solnedgång vid havet.


finns en 200 meter lång brygga från stranden och en flytande påntån längst ut med en vattenrutschbana.


Sanden på stranden är mycket fin och vattnet är mycket klart på Surin Beach.


Rekommenderade hotell på Surin Beach

Benyada Lodge

Surin Sabai Condominium

Ayara Hilltops

The Chava Resort

Twinpalms


Video från Surin Beach Phuket

Film från stranden.. Stranden är mycket mjuk och fin strand.
Video från Surin beach strandpromenad Beach Phuket


Här finns några fina strand restauranger och cafeer
Top 10 Surin Beach


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
   
   

Surin Beach

Stranden Surin Beach – en favorit bland lokalbefolkningen ett smultronställ


Surin Beach strax norr om Kamala Beach lämpar sig bra för barnfamiljer då det inte är så mycket folk hit. Tänk dock på att den inte är långgrund överallt.


Surin Beach sammanfattar mycket av det som lockar så många till Thailand. En relativt orörd strand som ligger i en vacker bukt, några schysta skaldjursrestauranger och på lagom avstånd från byns hotellgata.
Bra budget hotellLyx resort & hotellKoh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, hotell | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 phuketguiden.se | www.phuketguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: